فرض کنید n,[x_1,y_1 ],[x_2,y_2 ],⋯,[x_n,y_n] بازه روی محور اعداد حقیقی باشند. میخواهیم این بازهها را با تعدادی رنگ که هر رنگ با یک عدد طبیعی شناخته میشود، رنگآمیزی کنیم.
در یک رنگآمیزی، f(x) را برابر بزرگترین رنگ بازهها بین بازههایی که شامل نقطهی x میشوند، تعریف میکنیم. بدیهی است که f(x) فقط برای نقاطی که حداقل درون یک بازه قرار دارند تعریف میشود. به یک رنگآمیزی زیبا میگوییم، اگر برای هر نقطه مثل x روی محور اعداد حقیقی که حداقل درون یک بازه قرار دارد، دقیقا یک بازه با رنگ f(x) شامل نقطهی x شود.
ما در ابتدا همهی بازهها را در اختیار نداریم و بازهها یکی یکی در اختیار ما قرار میگیرند. به محض آنکه یک بازه را دریافت کردیم باید یک رنگ به آن اختصاص دهیم و مجاز به تغییر آن در آینده نیستیم. از روش زیر برای رنگآمیزی بازهها استفاده میکنیم:
فرض کنید بازه v را دریافت کرده باشیم. رنگهای ۱,۲,۳,⋯را به ترتیب از کوچک به بزرگ امتحان می کنیم تا به اولین رنگی برسیم که اگر آن رنگ را به بازهی v اختصاص بدهیم، رنگآمیزی زیبا بماند. (با توجه به محدود بودن تعداد بازهها، چنین رنگی حتما وجود دارد.( بازهی v را با آن رنگ، رنگ میکنیم و به سراغ بازهی بعد میرویم و تا آخرین بازه همین روند را انجام میدهیم.
الف) فرض کنید iامین بازهای که دریافت میکنیم [x_i,y_i] باشد و در ضمن بدانیم x_1\lt x_2 \lt ⋯ \lt x_n و y_1 \lt y_2\lt ⋯ \lt y_n. نشان دهید بعد از دریافت n بازه، تعداد رنگهای استفاده شده، از log_2{n + 1} تجاوز نمیکند.
ب) با فرض آنکه بازهها دلخواه باشند و با یک ترتیب دلخواه بازهها را دریافت کنیم، نشان دهید بعد از دریافت n بازه، تعداد رنگهای استفاده شده، از ۳\sqrt{n} تجاوز نمیکند.