المپدیا

دانش‌نامه‌ی المپیاد کامپیوتر ایران

ابزار کاربر

ابزار سایت


درباره ی المپیاد:دوره های المپیاد:دوره ی تابستان

دوره‌ی تابستان

این دوره در تابستان هر سال با شرکت پذیرفته‌شدگان مرحله دوم و سوم برگزار می‌شود. در این صفحه با جزئیات این دوره بیش‌تر آشنا خواهید شد.

اهداف دوره

  • افزایش توانایی دانش‌پژوهان در برنامه‌نویسی و حل مسئله
  • انتخاب ۸ دانش‌آموزان برتر این دوره برای شرکت در دوره‌ی انتخاب تیم

زمان برگزاری دوره

زمان این دوره توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان تعیین و به شرکت‌کنندگان اعلام می‌گردد. این دوره معمولا از اول تابستان شروع و تا پایان تابستان ادامه می‌یابد.

واجدین شرایط شرکت در دوره

  • پذیرفته‌شدگان مجموع مرحله‌ی دوم و سوم می‌توانند در این دوره شرکت کنند.
  • دانش‌پژوهان سال یازدهم که در سال دهم مدال نقره گرفته باشند٬ بطور مستقیم وارد دوره خواهند شد و نیاز نیست که در مراحل اول٬ دوم و سوم شرکت کنند.

کلاس‌های دوره

درصد تاثیر آزمون های نهایی

آزمون‌ها شامل ۳ ازمون تئوری و ۳ آزمون عملی است. مجموع آزمون‌های تئوری ۴۰ درصد و مجموع آزمون‌های عملی ۶۰ درصد در نمره نهایی اثر خواهند داشت.

قوانین آزمون‌های نظری دوره

  • در صورتی که در صورت سوال اشتباه علمی وجود داشته باشد دو حالت زیر متصور است:
    1. اگر تا پیش از یک ساعت مانده به زمان پایان آزمون، مسوول آزمون اقدام به تصحیح سوال کند، دانش‌پژوهان تنها در صورتی که سوال اصلاح شده را حل کنند نمره خواهند گرفت.
    2. در غیراین‌صورت دیگر سوال اصلاح نخواهد شد و فقط کسانی که غلط بودن حکم سوال را نشان دهند نمره‌ی سوال را می‌گیرند.
    • نکته: پس توصیه می‌شود در صورتی که متوجه غلط بودن حکم شدید تا هنگام اتمام فرصت اصلاح برای مسوولین صبر کنید تا وقت خود را در صورت اصلاح سوال از دست ندهید.
  • تنها از قضایایی بدون اثبات می‌توانید استفاده کنید که یا در منابع مرحله‌ی دوم آمده باشند یا در کلاس‌های دوره‌ی تابستان (همان سال) قبل از آزمون تدریس شده باشند.
  • بارم‌بندی‌‌هایی که در صورت سوال‌ها آمده است را جدی بگیرید. اگر مطلبی به‌طور دقیق در سوال بارم‌بندی نشده باشد، بارم‌بندی به عهده‌ی مسوولین است.
  • دانش پژوهان در صورت بی‌پاسخ گذاشتن یک سوال «به صورت کامل» ۳ درصد نمره‌ی آن سوال را می‌گیرند. در صورتی که مسئله چندبخش داشته باشد، این قانون به ازای هر بخش جداگانه اعمال خواهد شد.

رسیدگی به اعتراض‌ها

برای آزمون‌ها زمان مشخصی برای رسیدگی به اعتراض‌ها گذاشته می‌شود. اگر اعتراض برحقی دارید از اعتراض کردن ترسی نداشته باشید. نکاتی که در مورد اعتراض کردن باید بدانید در زیر آمده است:

  • محدودیتی در مورد تعداد اعتراض‌ها اعمال نخواهد شد.
  • تست دیتای آزمون‌های عملی بعد از آزمون‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با بررسی دقیق آن‌ها٬ در صورت وجود مشکلی آن را گزارش دهید.
  • نمره‌ی آزمون‌های عملی که در حین آزمون به شما داده می‌شود نمره‌ی نهایی نیست. بعد از آنکه به اعتراض‌ها رسیدگی شد نمره‌ی نهایی مشخص می‌شود. این امکان وجود دارد که به خاطر اعتراض بر حقی تست‌دیتا عوض شود و نمره‌ها تغییرات زیادی کنند.
  • توجه کنید فیدبکی که برای هر سوال داده می‌شود لزوما صددرصد درست نیست. شما باید با طراحی تست‌دیتای مناسب برنامه خود را تست کنید و از صحت برنامه خود مطمئن شوید. ممکن است بعد از آزمون به هر دلیلی تست‌دیتا عوض شود. بنابراین اگر حتی آزمونی زودتر از ۵ ساعت فول کردید بقیه وقت خود را صرف طراحی تست‌دیتای مناسب و درست‌یابی برنامه خود کنید. به هیچ وجه پیش از اتمام آزمون محل مسابقه را ترک نکنید چرا که ممکن است صورت سوالی در حین آزمون تغییر کند (مثلا زمان اجرا کاهش پیدا کند یا محدودیت یک پارامتر تغییر کند). در واقع تصور کنید آزمون عملی یک ازمون افلاین است و فیدبکی که به شما داده می‌شود صرفا کمک کننده‌ است هرچند در نهایت اگر تست‌دیتا مشکلی نداشته باشد از آن برای نمره‌دهی استفاده خواهد شد.
  • اگر در حین آزمون عملی برق قطع شود، وابسته به میزان قطعی برق کمیته در مورد آن آزمون تصمیم خواهد گرفت. معمولا اگر مدت زمان قطعی برق کم باشد، آزمون معتبر خواهد بود. بنابراین فکر نکنید به خاطر قطعی برق حتما آزمون مجدد گرفته خواهد شد و درضمن فراموش نکنید که هر چند دقیقه برنامه خودتان را ذخیره کنید تا در صورت قطعی برق یا ریست شدن کامپیوترتان برنامه‌تان از دست نرود.
  • اشتباه بودن یک سوال در آزمون باعث نمی‌شود که کل آزمون نادیده گرفته شود. با توجه به نوع اشتباه کمیته در مورد آن آزمون تصمیم خواهد گرفت. شما موظف هستید روی همه‌ی سوال‌ها وقت بگذارید و اشتباه بزرگی است اگر تمام وقت خود را صرف یک سوال کنید.
  • اعتراض به ضعیف بودن تست‌دیتا وارد نیست.
  • زمان اجرای برنامه همانی است که سامانه داوری مسابقه در حین مسابقه یا در داوری‌ مجدد بعد از ازمون (در صورت نیاز) اعلام می‌کند. طبیعی است که زمان اجرای برنامه شما در دستگاه‌های دیگر یا سامانه‌های داوری دیگر ملاک نیست.
  • در حین ازمون عملی هر گونه ایجاد اختلال عمدی در سامانه داوری شما را از مدال محروم خواهد کرد. در ضمن اگر اجرای کد شما باعث بروز مشکلاتی در کامپیوتر شما شود، مسئول آن خود شما هستید و بابت آن وقت اضافه‌ای داده نخواهد شد.
  • بعد از دریافت نمره هر سوال تئوری شما می‌توانید اعتراض خود را اعلام کنید و در مورد آن با مصحح بحث کنید اما چانه‌زنی در مورد نمره ممنوع است. در صورت چانه‌زنی، در بار اول تذکر و در بار دوم به منظور جلوگیری از احقاق حقوق دیگران کسر نمره در نظر گرفته خواهد شد.
  • در حالتی که در اعتراض مصحح دچار مشکل شود (از قبیل نفهمیدن راه‌حل)، مسوول آزمون تنها کسی است که نظر نهایی را اعلام خواهد کرد؛ در این مرحله رسیدگی به اعتراض غیر حضوری خواهد بود.
  • بعد از پایان موعد اعتراض، هیچ اعتراضی (حتی برحق) پذیرفته نمی‌شود.
  • بعد از پایان رسیدگی به اعتراض‌ها٬ ریز نمره‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد تا صرفا اگر به لحاظ تایپی اشتباهی صورت گرفته است گزارش کنید. بعد از این مرحله نمره‌ها دیگر نهایی خواهند بود و رتبه‌بندی بر اساس آن‌ها صورت خواهد گرفت.
  • امضای دانش‌پژوهان درباره‌ی این که در اعتراض حضور داشته است، به عهده ی خود دانش‌پژوه است و در صورت عدم حضورش، فرصت اعتراض از وی گرفته خواهد شد.
  • بعضا دیده شده در اعتراض ها دانش پژوهان به حرف مدرسین یا اشخاص دیگر استناد می کنند. توجه کنید هیچ حرف یا قانونی قابل استناد نخواهد بود مگر انکه کتبی یا ایمیلی به شما اعلام شده باشد.
  • امضائی که در زمان اعتراض ها گرفته می شود به معنی آن است که شما اعتراض های خود را کرده اید و دیگر اعتراضی ندارید. اینکه اعتراض وارد است یا خیر کمیته در مورد آت تصمیم می گیرد.
  • یایان موعد رسیدگی به اعتراض‌ها به معنی رسمی‌ شدن نتایج از آن لحظه به بعد نیست. کمیته ملی بعد از پایان رسیدگی به اعتراض‌ها همه موارد را چک خواهد کرد که اشکالی در روندها وجود نداشته باشد و اگر اشکالی مشاهده کرد آن را اصلاح خواهد کرد و در این مقطع ممکن است برخی آزمون‌ها مجددا تصحیح شوند. بنابراین بعد از موعد رسیدگی به اعتراض نتایج را نهایی ندانید و صبر کنید تا نتیجه نهایی توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان اعلام رسمی شود.

قوانین اهدای مدال

  1. دانش‌پژوهان دوره به دو دسته‌ی الف و ب تقسیم می‌شوند:
    • الف: دانش‌پژوهانی که سال گذشته نیز مدال نقره یا برنز کسب کرده‌اند.
    • ب: دانش‌پژوهانی که سال گذشته مدال کسب نکرده‌اند.
  2. ۸ نفر برتر دوره‌ی تابستانه مدال طلا می‌گیرند (مستقل از این که در دسته‌ی الف یا ب هستند)
  3. ۱۶ مدال نقره و ۱۶ مدال برنز (به شرط براورده کردن قانون ۷۰ درصد) به دانش‌پژوهان دسته‌ی ب اهدا خواهد شد. (تبصره: اگر $x$ نفر از مدال‌آوران سال قبل مدال طلا بگیرند، تعداد برنزی‌ها $16+x$ خواهد شد.)
  4. مدال دانش‌پژوهان دسته‌ی الف که موفق به کسب مدال طلا نشوند، مطابق مدال‌های دسته‌ی ب مشخص خواهد شد:
    • اگر نمره‌شان بیش‌تر یا مساوی آخرین نقره‌ی دسته‌ی ب باشد، مدال نقره می‌گیرند.
    • در غیر این صورت اگر نمره‌شان بیش‌تر یا مساوی آخرین برنز دسته‌ی ب باشد، به شرط برآورده کردن قانون ۷۰ درصد مدال برنز می‌گیرند.
  5. قانون ۷۰ درصد: فرض کنید $x$ نفر از مدال‌آوران سال قبل مدال طلا بگیرند. طبق ایتم سوم، $16+x$ نفر کاندید گرفتن مدال برنز هستند. میانگین این $16+x$ نفر محاسبه می‌شود و ۷۰ درصد این میانگین به عنوان کف مدال برنز لحاظ خواهد شد. در واقع هر کدام از این $16+x$ که نمره‌اش حداقل به اندازه این کف باشد مدال برنزش قطعی است.
  6. هرچقدر هم که نمره‌‌های کل نفرات ۸ام - ۹ام و ۲۴ام - ۲۵ام (مرز طلا-نقره و نقره-برنز) به هم نزدیک باشند٬ آزمون مجددی گرفته نخواهد شد. در صورتی که نمره کل این دو نفر با یکدیگر مساوی باشند٬ نمره‌ی نهایی عملی مقایسه می‌شود. در صورت تساوی مجدد، به ترتیب نمره‌ی آزمون عملی اول، دوم و سوم مقایسه می‌شود. باز درصورت تساوی به ترتیب نمره‌ی آزمون تئوری اول و دوم مقایسه می‌شود. در صورت تساوی همه‌ی این‌ نمره‌ها، یک آزمون عملی از این دو نفر گرفته خواهد شد.
  7. کشف هر گونه تقلب، دانش‌پژوه را از گرفتن مدال محروم خواهد کرد.

ابزار صفحه