آیدین باز هم جواب درست داد رستم که به تنگ آمده بود با خودش گفت «این بچه حکماً نابغهست. حالا المپیادی نبوده که نبوده، مهم اینه که این همه بلده مسئله حل کنه. غلط نکنم باید DNA این رو استخراج کنیم و ببینیم چی داره که این بچه این قدر باهوشه.» با همین ذهنیت ناگهان یک گونی از جیبش در آورد و روی آیدین کشید و آیدین را روی کولش انداخت و به آزمایشگاه تحقیقاتی برد.
رستم آیدین به آزمایشگاه رفت و گونی حاوی آیدین را به انبار برد و در گوشهای
او را رها کرد.
بعد از خروج رستم از انبار، آیدین با دندانهای تیزش(آیدین هر شب مسواک میزده) گونی را شکافت. و به جستجو در انبار پرداخت.
انبار از ۳۶ اتاقک مربع شکل به صورت شکل سمت چپ تشکیل شده بود. در تقاطع راهروها، یعنی ۲۵ تا چهارراه موجود در شکل هم تعدادی جنازه افتاده بود که معلوم بود این وسطها (در چهارراهی ها) موجودات را میبندند و DNA شان را تا قطره آخر از وجودشان میکشند بیرون.
آیدین میداند که DNA از چهار پروتئین با حروف اختصاری A و C و T و G تشکیل شده است و برای ساخت مجدد آن به این ۴ عنصر نیاز است. از همین رو، تصمیم میگیرد در هر کدام از ۳۶ اتاق یکی از این پروتئینها را قرار دهد تا درصورتی که DNAش را کشیدند، بتوانند همانجا سر چهارراه، از هر یک از ۴ اتاقک یکی از پروتئینها را برداشته و به هم بچسباند و خودش را احیا کند. به بیان دیگر، او میخواهد در هر یک از ۳۶ خانهی جدول روبهرو حروف A یا C یا T یا G را طوری بنویسد که در هر مربع 2\times2 هر ۴ حرف آمده باشند.
خوشبختانه یا متأسفانه در ۵ تا از اتاقکهای این انبار پروتئینهایی از قبل قرار گرفتهند. در این شرایط آیدین میخواهد بداند به چند روش میتواند در ۳۱ خانهی باقیمانده، پروتئینهایی قرار بدهد تا شرط خواسته شده ارضا بشود. اگر تعداد روشهای انجام اینکار C باشد، باقیماندهی تقسیم C بر \Delta^2 (دلتا به توان ۲) چند است؟
پاسخ ارائه شده در این سوال با فرض \Delta = 28813 محاسبه شده است.
پاسخ
2